۷ شهریور ۱۴۰۱ - ۲۰:۲۴
 حمله به نظم امنیتی اروپا
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان

صدراعظم آلمان: روسیه پوتین می‌خواهد مرزها را دوباره ترسیم کند - چیزی که ما در اروپا هرگز نمی‌خواستیم دوباره آن را تجربه کنیم.

فردای اقتصاد: اولاف شولتس، صدراعظم آلمان که در پراگ، پایتخت اتریش به سر می‌برد نظرات خود درباره آنچه که آن را نقطه عطف در تاریخ اروپا توصیف نمود تشریح کرد. او همچنین به تأثیر تهاجم روسیه به اوکراین بر سیاست آینده آلمان و اتحادیه اروپا پرداخت.
به گزارش دویچه‌وله، صدراعظم آلمان در همین‌باره گفت که اروپای وسیع‌تر و قوی‌تر، می‌تواند بیشتر از منافع خود دفاع کند.
صدراعظم آلمان  روز دوشنبه در پراگ، پایتخت چک، سخنرانی کرد تا چشم انداز جدیدی را برای اروپا با توجه به حمله روسیه به اوکراین ترسیم کند.
شولتس در بخشی از این موضوع به این موضوع پرداخت که اتحادیه اروپا و همسایگانش چگونه می توانند، به تجاوز مسکو واکنش نشان دهند. او پیشتر و در ماه فوریه این حمله را یک «نقطه عطف» توصیف کرد.
شولتس که در ۲۴ فوریه سال ۲۰۲۲ در دانشگاه چارلز شهر پراگ سخنرانی کرد در همین زمینه گفت: «در حال حاضر، ما بار دیگر از خود می‌پرسیم که خط حائل بین اروپای آزاد و یک خودکامگی نئو امپریالیستی در آینده کجا خواهد بود؟ روسیه پوتین می‌خواهد مرزها را دوباره ترسیم کند - چیزی که ما در اروپا هرگز نمی‌خواستیم دوباره آن را تجربه کنیم. بنابراین حمله به اوکراین، به معنای حمله به نظم امنیتی اروپا است. ما با تمام عزم خود در مقابل این حمله می ایستیم. ما برای این کار به قدرت خود نیازمندیم - به عنوان یک کشور جداگانه، در اتحاد با شرکای فرا آتلانتیکی و همچنین به عنوان اتحادیه اروپا.»
آلمان قبلاً با اعلام افزایش ۱۰۰ میلیارد یورویی (۱۰۰ میلیارد دلاری) هزینه‌های دفاعی و ارسال تسلیحات سنگین به اوکراین، تغییرات اساسی در سیاست نظامی خود ایجاد کرده است. برلین قبلاً سیاست عدم تحویل سلاح به مناطق بحرانی در جهان را پیگیری می‌کرد.
شولتس در رابطه با ارسال تسلیحات آلمان به اوکراین که به دلیل ناکافی و دیرهنگام بودن مورد انتقاد قرار گرفت، قول داد که اقدامات بیشتری انجام دهد. برلین تعدادی تسلیحات سنگین از جمله تانک‌های ضد هوایی ژپارد در اختیار اوکراین گذاشته‌است.
صدراعظم آلمان در بخش دیگری از سخنانش گفت: «آلمان در ماه های اخیر دستخوش تغییرات اساسی در این زمینه شده است. ما این حمایت را به طور قطع و مهمتر از همه تا زمانی که طول بکشد ادامه خواهیم داد. این تعهدما در مورد بازسازی کشور ویران شده اوکراین نیز صدق می کند، که یک اقدام عظیم خواهد بود و انجام آن چندین نسل طول خواهد کشید.»
صدراعظم آلمان نیاز به یک اروپای بزرگتر و اصلاح شده از جمله بالکان غربی، اوکراین، مولداوی و در نهایت گرجستان را مطرح کرد. شولتس در همین زمینه گفت نگاه اتحادیه اروپا به اروپا این است: «درهای این اتحادیه به روی همه کشورهای اروپایی باز است؛ همه کشورهایی که ارزش‌های مشترک با ما دارند و خودکامگی و امپریالیسم را نفی می‌کنند.»
صدر اعظم آلمان ادامه داد: «ما بیکار نخواهیم ماند و شاهد کشته شدن زنان، مردان و کودکان یا حذف کشورهای آزاد از روی نقشه و ناپدید شدن در پشت دیوارها یا پرده‌های آهنی نخواهیم ماند. ما نمی خواهیم با جنگ های آنها به قرن ۱۹ یا ۲۰  و به اشغال و تمامیت‌خواهی برگردیم.»
نیاز اروپا به تقویت روابط تجاری جهانی و تنوع بخشیدن به زنجیره‌های تامین یکی دیگر از محورهای سخنان شولتس بود.
 

با این حال و با گسترش اتحادیه، شولتس گفت که حق وتوی هر یک از اعضا باید با انتقال به سیستم "رای اکثریت" از بین برود تا تصمیم‌گیری این اتحادیه با بحران و کندی مواجه نشود.
وی همچنین بر اهمیت اجرای حاکمیت قانون توسط اتحادیه اروپا در میان کشورهای عضو را تاکید کرد. بروکسل قبلاً وضعیت حاکمیت قانون در لهستان و مجارستان را مورد انتقاد قرار داده‌بود.
جمهوری چک از اول ژوییه ریاست دوره ای شورای اتحادیه اروپا را بر عهده گرفته‌است.
قرار است وزرای خارجه اتحادیه در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه در پراگ دیدار کنند. نشست سران اتحادیه اروپا در اوایل اکتبر برنامه‌ریزی شده است.

تبادل نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha